nieuws

Aalberts Industries versterkt positie in Spanje

bouwbreed

Aalberts Industrie uit Langbroek neemt het Spaanse bedrijf Standard Hidraulica over. De leverancier van kranen, fittingen, tappen en andere componenten heeft daarover een akkoord bereikt met de aandeelhouders van het bedrijf uit Barcelona.

Standard Hidraulica is in Spanje een vooraanstaand producent van ‘flow control systems’, producten waarmee vloeistoffen en gassen op een gecontroleerde manier kunnen worden vrijgelaten. Vorig jaar behaalde het bedrijf, dat zeventig medewerkers heeft, een omzet van 20 miljoen euro (44 miljoen gulden).

“Met Standard Hidraulica betreden we de nog steeds groeiende Spaanse bouwmarkt en wordt ons Europese netwerk in Zuid-Europa versterkt”, laat Aalberts in een verklaring weten. De verkooporganisatie van Standard Hidraulica zal worden gebruikt om producten van Aalberts op de Spaanse markt te introduceren. Anderzijds zal Standard Hidraulica het Europese verkoopnetwerk van Aalberts gaan benutten.

Omdat in Spanje de productiekosten lager zijn, zal een aantal producten van Aalberts voortaan in Barcelona worden gemaakt.

Aalberts financiert de overname uit eigen middelen. De koopprijs is niet bekend gemaakt. De nieuwste aanwinst zal direct bijdragen aan de groei van de winst.

Aalberts noteerde vorige maand fraaie halfjaarcijfers. De winst nam ten opzichte van de eerste zes maanden van vorig jaar met 22 procent toe tot 19,3 miljoen euro.

Reageer op dit artikel