nieuws

Satellietsysteem JCBzit dieven dwars

bouwbreed

De Britse fabrikant van bouwmachines JCB introduceert wereldwijd een volledig geïntegreerd satellietsysteem tegen diefstal. Dit systeem maakt ook het opsporen van storingen gemakkelijker.

Als optie wordt Global Satellite Communications Equipment (GSCE) geleverd op het gehele programma van de laadschoppen. Deze machines zijn al voorzien van een boordcomputer, maar het nieuwe systeem maakt het nu ook mogelijk dat monteurs via hun desktop contact leggen via internet.

Monteurs en klanten (en speurders naar gestolen machines) kunnen waar ook ter wereld de exacte locatie bepalen en via internet service verlenen en reparaties aanbevelen. Centraal punt is de fabriek in het Engelse Cheadle, waar automatisch een e-mail wordt ontvangen als diefstal wordt vermoed of service is vereist.

Vandaar gaat het bericht naar de dealer en de klant. Klantnummers en wachtwoorden zorgen ervoor dat geen ongeautoriseerde personen toegang tot het systeem kunnen krijgen.

Wiellader

JCBkomt binnenkort ook met een verbeterde versie van de wiellader 446ZX. De 17-tons machine heeft meer motorvermogen, een grotere opbreekkracht, meer toelaatbare werkbelasting en een grotere wielbasis. Globaal levert de machine rond 10 procent meer dan de vorige versie. De volledig geknikte kieplast is ruim tien ton.

Wereldwijd zal op 23 oktober aanstaande Joseph Cyril Bamford worden herdacht. Bamford overleed op 1 maart van dit jaar op 84-jarige leeftijd. Hij startte het bedrijf op 23 oktober 1945, de dag dat zijn zoon, de huidige directeur Sir Anthony Bamford, werd geboren.

De herdenkingsdienst zal plaatsvinden om 11 uur in de Brompton Oratory in Londen. Daar kunnen duizend mensen in. Wie de dienst wil bijwonen, kan zich melden bij JCBEngeland.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels