nieuws

Polynorm gaat bouwdivisie zelf reorganiseren

bouwbreed

De verkoop van de bouwdivisie van Polynorm (deuren en kozijnen) aan het Eindhovense Doorwin gaat niet door. Beide bedrijven kunnen geen overeenstemming bereiken over een reorganisatieplan voor de Bruynzeel-deurenfabriek in Zaandam.

Polynorm gaat de reorganisatie nu zelf ter hand te nemen. Dat is nodig om de winstgevendheid van Polynorm Bruynzeel te herstellen, aldus het bedrijf. Vorige week noteerde de bouwdivisie een negatief bedrijfsresultaat van 0,7 miljoen euro over de eerste zes maanden van dit jaar. Hoeveel banen verloren gaan door de reorganisatie is nog onduidelijk. Maar volgens directeur P. Huisman zullen dat er “meer dan tien” zijn.

Volgens FNV Bouw is het uitstel van het besluit tot verkoop voor de werknemers in ieder geval positief. “Nu de verkoop niet doorgaat, is het pensioen van de driehonderd werknemers van de Bruynzeel deurenfabriek veiliggesteld”, zegt een woordvoerder van de bouwbond. Bij de overname door Doorwin was dat niet het geval geweest.

De onderhandelingen over een sociaal plan moeten overigens nog beginnen. Voor medewerkers die na de reorganisatie op straat komen te staan, moeten vergelijkbare banen worden gevonden, vindt FNV Bouw. “Wij zullen ons daarvoor bij de komende onderhandelingen sterk maken.”

Polynorm wil zich gaan concentreren op het maken van carrosseriedelen voor auto’s. Alle bouwgerelateerde activiteiten zullen worden afgestoten. Behalve de Bruynzeel-fabriek in Zaandam, heeft Polynorm ook een kozijnenfabriek in Bunschoten. De geplande reorganisatie zal het beursgenoteerde Polynorm dit jaar in de rode cijfers drukken. Pas in 2002 verwacht het bedrijf weer winst te maken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels