nieuws

Nieuwe aflak beschermt staal beter tegen roest

bouwbreed

International Protective Coatings brengt de polysiloxaan aflak Interfine 979 op de markt. De aflak gaat volgens de fabrikant viermaal langer mee dan de standaard polyurethaan lakken. Polysiloxaan aflakken gaan uit van anorganische polymeren en worden nog niet zo lang gebruikt als ‘heavy duty’ coatings. Ze kunnen bijvoorbeeld deel uitmaken van uitermate hoogwaardige staalbeschermers.

De chemische verbinding is gebaseerd op siliconen in plaats van op koolstof zoals dat bij polyurethaan en epoxy het geval is. Zonlicht, water en chemische processen breken op den duur chemische verbindingen op basis van koolstof af. In het geval van geverfd staal kan dan corrosie volgen. Verf met organische polymeren is daarentegen flexibel, dekt scherpe randen af en is goed op te brengen. Aan Interfine wordt om die reden een kleine hoeveelheid acrylaat toegevoegd. Volgens de fabrikant zijn de mechanische eigenschappen van zijn coating verwant aan die van een epoxy tussenlaag, zoals die in een standaard drielaags anticorrosief systeem voorkomt. Het aanzien van de laag is beter dan van een polyurethaan aflak. Daarmee vervalt dan de noodzaak van een tussenlaag.

Primer

Interfine wordt veelal aangebracht op een ondergrond van zinkrijke epoxy primers zoals Interzinc 52. Het kan ook opgaan aan onderhoudsschilderwerk in combinatie met onderhoudsprimers als Interseal 670HS. De verf voldoet aan de eisen die de wet aan vluchtige organische stoffen stelt. International levert de verf vanuit plaatselijke distributiepunten. Via de zogeheten Chromoscan service gebeurt dat in vrijwel elke kleur. De levertijd van standaardkleuren beloopt 48 uur en voor andere 72 uur.

International Paint, (010) 5033555

Reageer op dit artikel