nieuws

Holzmann haalt miljoenenopdrachten binnen

bouwbreed

Phillip Holzmann heeft zijn orderportefeuille gevuld met 464 miljoen euro aan nieuwe opdrachten. Vooral de vestiging Düsseldorf, waartoe ook het Nederlandse bedrijf Dubbers-Malden behoort, is succesvol.

Zo nemen de Düsseldorfers voor 81 miljoen euro deel aan de nieuwe spoorwegverbinding tussen de Kanaaltunnel en Londen, een van de grootste infrastructurele projecten in Groot-Brittannië. Voor twee tunnels met een gezamenlijke lengte van ruim 24 kilometer produceert en levert Philipp Holzmann in een projectmaatschappij 16.300 schachtringen. Ter plaatse wordt daartoe een van de grootste schachtringfabrieken van Europa gebouwd.

Dichter bij huis, in Düsseldorf, geeft Holzmann leiding aan een consortium met ABB Gebouwentechniek voor het nieuwe Huis van de Artsen Noordrijn. Dit uit vier gebouwen bestaande kantorencomplex zal onderdak bieden aan medische instellingen zoals de Artsenkamer, doktersverenigingen en opleidingsinstituten. De medici krijgen binnen een tijdsbestek van 24 maanden 56.000 meter kantoorvloer tot hun beschikking. Met de bouw is een investering gemoeid van 64 miljoen euro.

De vestiging van Holzmann in München haalde twee grotere orders ter waarde van 134 miljoen euro binnen. Op het oude beursterrein in de Beierse hoofdstad verschijnt in opdracht van investeringsmaatschappij DGI een kantoorgebouw van 91 miljoen euro. In Schwabing verrijst voor 43 miljoen het complex Park Gate.

Business Centre

Eveneens voor DGI gaat Holzmann in Frankfurt in een projectmaatschappij aan de slag met de bouw van het International Business Centre, een trefpunt voor de beurshandel van de Deutsche Bank in het centrum van de Mainmetropool. Het gebouw van bijna 100 miljoen euro bestaat uit drie delen: negen verdiepingen kantoren, een eveneens negen verdiepingen tellend handelscentrum plus een torenflat van dertig verdiepingen met ondergrondse garage.

In de Verenigde Staten scharrelde dochterbedrijf Jones voor 70 miljoen aan nieuwe orders bijeen. Tot de opdrachten behoort het bouwen van vrachtvoorzieningen voor Continental Airlines op de John F. Kennedyluchthaven in New York. Voor de fabrikant van babyvoeding Gerber bouwt Lockwood Green in Michigan een verpakkingsvoorziening. Vliegtuigbouwer Lockheed krijgt in Georgia van dezelfde Jonesdochter een eindmontagelijn voor de bouw van de F-22.

Reageer op dit artikel