nieuws

Brandveilig bouwen met Promatect

bouwbreed

Bouwkundige Brandpreventie BV in Utrecht heeft een 44 pagina’s tellende uitgave verzorgd over brandwerend compartimenteren met Promatect®-100.

Het praktijkgerichte boekje op zakformaat geeft ook informatie over de eisen aan materiaalgedrag en de weerstand tegen brandoverslag en – doorslag (wbdbo). Het boekje is overzichtelijk in hoofdstukken ingedeeld en bevat duidelijke tabellen en tekeningen.

Om brand beheersbaar te houden stelt het Bouwbesluit eisen aan de weerstand tegen wbdbo tussen brandcompartimenten. Brandcompartimenten delen een pand op en verhinderen dat brand zich ongehinderd kan verspreiden.

Het bouwbesluit dicteert de maximale grootte; 500 vierkante meter voor woongebouwen en 1000 vierkante meter voor overige gebouwen. Een goed ingedeeld gebouw houdt de brand beheersbaar. Het stelt bovendien de gebruikers van het gebouw in staat veilig te vluchten.

Reageer op dit artikel