nieuws

Ballast Nedam ontkent handel met voorkennis

bouwbreed Premium

Ballast Nedam ontkent dat algemeen directeur R. Jacobs van de bouw- en ontwikkelingspoot van het concern begin dit jaar met voorkennis aandelen heeft gekocht.

Jacobs kocht op 5 januari tweehonderd certificaten van aandelen Ballast Nedam tegen een koers van 23 euro. Zes dagen eerder, op 27 december 2000, besloten Ballast Nedam en HBG een mogelijke fusie van hun baggerdivisies te gaan onderzoeken en tekenden een geheimhoudingsverklaring.

Volgens het bouw- en baggerbedrijf was Jacobs niet op de hoogte van dat besluit. “Binnen Ballast Nedam is niet bekend gemaakt dat de raad van bestuur besprekingen met HBG ging starten”, laat Ballast Nedam in een verklaring weten.

Het concern reageert daarmee op een artikel uit NRC Handelsblad over de aandelenkoop van Jacobs. Volgens de krant is de transactie goedgekeurd door Ballast Nedams ‘compliance officer’ W. van der Wal, die wel op de hoogte was van de besprekingen met HBG.

Overigens bereikten Ballast Nedam en HBG pas op 31 mei van dit jaar overeenstemming over de fusie van hun baggeractiviteiten.

Op 26 maart verrichtte bestuursvoorzitter R. Kottman van Ballast Nedam ook al een omstreden transactie. Hij kocht toen voor ruim 15.000 gulden certificaten van aandelen Ballast Nedam. Op dat moment liepen de besprekingen met HBG al drie maanden. Maar ook in dat geval ontkende het concern dat er sprake was van voorkennis. De onderhandelingen zouden op dat moment op een dood spoor hebben gezeten.

Reageer op dit artikel