nieuws

Aalberts boekt fraaie halfjaarcijfers

bouwbreed

Aalberts Industries, industrieel dienstverlener en leverancier van onder meer fittingen, kranen, tapsystemen en speciale componenten, gaat 150 arbeidsplaatsen schrappen in Duitsland. Oorzaak is de aanhoudende malaise op de Duitse bouwmarkt.

“De Duitse bouwindustrie vertoont, mede als gevolg van het uitblijven van stimuleringsmaatregelen van overheidswege, op korte termijn geen tekenen van een sterke verbetering”, verdedigt het bedrijf uit Langbroek de reorganisatie van zijn Duitse activiteiten.

Kostenbesparingen, efficiencyverbeteringen en de introductie van nieuwe producten moeten uiteindelijk leiden tot betere resultaten in Duitsland. “De Duitse activiteiten zijn reeds voor een deel aangepast en zullen ook in de komende periode verder gestroomlijnd worden. Hierdoor zullen in totaal 150 arbeidsplaatsen verloren gaan.”

Winst

Ondanks de matige prestaties van de Duitse activiteiten, noteerde Aalberts gisteren uitstekende halfjaarcijfers. De winst nam ten opzichte van de eerste zes maanden van vorig jaar met 22 procent toe tot 19,3 miljoen euro (42,5 miljoen gulden). De omzet kwam uit op 307 miljoen euro, 38 procent meer dan het eerste halfjaar van 2000. De omzetstijging komt grotendeels door de bedrijven die Aalberts het afgelopen jaar heeft gekocht.

Groeidoelstelling

Dat het concern ondanks de minder gunstige marktomstandigheden toch goed presteert, wijt de directie aan “de spreiding van de omzet over en sterke marktposities in de diverse markten enerzijds en strakke kosten beheersing anderzijds”. Behalve aan de bouwindustrie levert Aalberts ook aan onder meer de telecom-, semiconductor-, auto- en materiaalindustrie.

Als de economie niet verder terugvalt verwacht Aalberts haar groeidoelstelling voor dit jaar te halen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels