nieuws

Vlaardingen haalt havengebied uit slop

bouwbreed Premium

De gemeente Vlaardingen wil de stad meer betrekken bij de Nieuwe Waterweg. In het kader van het project ‘Rivierzone’ moeten de komende twintig jaar honderden miljoenen guldens worden geïnvesteerd in het ‘verpauperde’ gebied langs de Nieuwe Waterweg. Daar moeten onder meer woningen, kantoren en een jachthaven komen. Het gebied tussen het centrum van de stad en de rivier maakt deel uit van het Rotterdamse haven- en industriegebied en is de laatste jaren sterk verwaarloosd.

Vlaardingen wil het 350 hectare grote gebied opnieuw ontwikkelen. De gemeente heeft plannen voor 860 woningen en 250.000 vierkante meter kantoorruimte. Voor de financiering rekent de gemeente op bijdragen van de diverse overheden en van de Europese Unie.

Reageer op dit artikel