nieuws

REDI-certificaat voor telecom-monteurs Van onze redactie techniek

bouwbreed

Beheerders en personen die zorgen voor de aanleg van data-infrastructuur hebben een pakket van eisen opgesteld waaraan telecom-monteurs moeten voldoen. Dit is samengevat in de Regeling Examens Data-Infrastructeur (REDI).

Aanleiding zijn de technische- en organisatorische ontwikkelingen in de telecommunicatie en het streven om de kwaliteit van de data-infrastructuur in de toekomst te waarborgen.

In de REDI-regeling zijn eisen opgenomen die gericht zijn op negen vakgebieden. Deze lopen uiteen van het traditionele koper- en COAX-lassen tot het moderne glasvezelfusielassen. De uniforme eisen hebben betrekking op vakmanschap, ARBO en veiligheid.

Een monteur verkrijgt het REDI-certificaat als hij het examen daartoe bij een gekwalificeerd exameninstituut met succes aflegt.

De REDI-regeling voorkomt dat monteurs door de flexibele opleidingsvormen, diverse maar nagenoeg dezelfde opleidingen moeten volgen.

Deskundigen

Het Platform van Deskundigen REDI beheert de regeling en bestaat uit deskundigen van KPN Netwerk Bouw, Railinfrabeheer, VECAI, Uneto, Werkgevers Railinfra en Bolegbo-vok.

Nadere informatie over de REDI-regeling is verkrijgbaar bij:

Platform REDI/Stichting CKB telefoon 035-6010254

Reageer op dit artikel