nieuws

Pvc-producent EVC lijdt groter verlies

bouwbreed Premium

Pvc-producent EVC heeft het afgelopen halfjaar geleden onder slechtere marktomstandigheden. Hoewel het bedrijf bij de overname door Ineos een reorganisatie aangekondigde, zijn de verliezen verder opgelopen.

EVC leed over het eerste halfjaar een verlies van 26,7 miljoen euro (f 59 miljoen). Vorig jaar was dat nog een verlies van 6,2 miljoen euro.

Het bedrijf behaalde een omzet van 568,7 miljoen euro, 6,5 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens EVC waren de eerste zes maanden van 2000 nog bijzonder goed voor de markt. De gemiddelde verkoopprijzen van pvc lagen in de eerste helft van dit jaar bijna 30 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens de pvc-producent, die begin dit jaar werd overgenomen door het cluster van chemiebedrijven Ineos, was er in maart en april enig teken van herstel. ,,Maar dat veranderde weer in juni”, aldus EVC. Voor het derde kwartaal voorspelt het concern weinig goeds.

In april werd, bij de presentatie van de jaarcijfers, gezegd dat een reorganisatie de kosten moet terugdringen en het bedrijf op termijn weer winstgevend moet maken.

Reageer op dit artikel