nieuws

Drents dorp breidt uit voor Groningers

bouwbreed

De gemeente Groningen en de Drentse gemeente Tynaarlo hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de bouw van 1250 dure koopwoningen op Drents grondgebied, het zogeheten Plan Ter Borch in Eelderwolde. De nieuwe wijk vergt, inclusief de kosten voor de natuurontwikkeling, een investering van 347 miljoen gulden. In 2003 zullen de eerste huizen in het gebied van 160 hectare worden gebouwd.

Groningen zag af van de mogelijkheid de stadsgrenzen uit te breiden, waardoor de woningen nu allemaal op Drents grondgebied komen te staan. Omdat de kopers vrijwel allemaal werkzaam zijn in de stad Groningen, zullen de kosten (en de baten) van het bouwproject worden gedeeld. De Groninger wethouder W. Smink had geen trek in ellenlange discussies en ingewikkelde procedures die grenscorrecties met zich meebrengen. Groningen heeft haast met de bouw van duurdere koopwoningen en is bang dat vermogende kopers het wonen nabij de stad verruilen voor een landelijk plekje in Drenthe.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels