nieuws

Meer winst SFB ondanks ontvlechting

bouwbreed Premium

Ondanks de ontvlechting van de SFB Uitvoeringsorganisatie (UOSV) en een omvangrijke reorganisatie, heeft de SFB Groep vorig jaar meer omzet en winst behaald. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2000.

De omzet van de uitvoerder van pensioenen en andere bedrijfstakregelingen in met name de bouw nam met 15,8 procent toe tot 513 miljoen gulden. De winst kwam uit op 26,7 miljoen gulden. Exclusief buitengewone baten en lasten is dit 13,4 miljoen gulden, 45 procent meer dan in 1999. De resultaatverbetering werd geboekt met zowel de uitvoering van pensioenen, cao-regelingen en vermogensbeheer als met verzekeringen en ict-diensten.

Het jaar 2000 stond voor de SFB Groep vooral in het teken van de nationalisering van de bestaande uitvoeringsinstellingen voor de ww en wao. Het uitvoeringsorgaan van de SFB Groep gaat met de vier andere uitvoeringsinstellingen op in het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV).

“De nationalisering had grote gevolgen voor de koers van de SFB Groep”, schrijft het bestuur in het jaarverslag. “De ambitie een fullservice-aanbieder van employee benefits te worden, moest worden losgelaten. Het financiële draagvlak, noodzakelijk om zelfstandig voort te bestaan en te investeren in de toekomst van de onderneming, is door het wegvallen van de UOSV verminderd.”

Bestuursvoorzitter J. Schouten zegt in een toelichting dat “wij als SFB Groep ons uiterste best zullen doen om te zorgen dat de sector bouwnijverheid van de nationaliseringsoperatie geen nadelige resultaten ondervindt.”

Oudedagsvoorziening

De SFB Groep richt zich nu als pensioenuitvoerder op commerciële activiteiten rond de oudedagsvoorziening. Daarom is inmiddels een aantal werkmaatschappijen afgestoten. De arbodienst ArboDuo werd verkocht aan Nationale Nederlanden en ASR; uitzendbureau Constructief aan Randstad en internetprovider Intrabouw aan Arpa Systems.

Werkmaatschappijen Valent en SOSZ, opgericht voor de uitvoering van wachtgeld- en bijstandsregelingen in opdracht van gemeenten, ging over naar ABP.

Reageer op dit artikel