nieuws

Julianabrug in kleuren vlag Curaçao

bouwbreed

De groengrauwe kleur van de befaamde Koningin Julianabrug op Curaçao maakt plaats voor helblauw en felgeel, de kleuren van de Curaçaose vlag. Aannemersbedrijf Carnefco, dat de oppervlaktebehandeling voor zijn rekening neemt, heeft de nieuwe verf reeds op een klein deel van 495 meter lange oeververbinding aangebracht.

De 56 meter hoge Koningin Julianabrug werd op 2 mei 1974 in gebruik genomen en is de belangrijkste schakel tussen de historische centrumwijken Punda en Otrobanda in de Antilliaanse hoofdstad Willemstad. Momenteel voeren werknemers van Carnefco onderhoudswerkzaamheden uit, onder andere wordt de oppervlakte gewaterstraald.

De onder- en zijkant van de Julianabrug krijgen een blauwe kleur, het bovenste deel en de leuningen worden geel. Volgens een woordvoerder van de Dienst Openbare Werken, dat de opdracht voor de kleurrijke metamorfose heeft gegeven, zal de brug na voltooiing van de werkzaamheden nog meer dan de blikvanger van Willemstad zijn dan zij in het verleden was.

Reageer op dit artikel