nieuws

Heijmans en bonden zijn het eens over integratie IBC

bouwbreed

Bouwbedrijf Heijmans en de vakbonden hebben overeenstemming bereikt over de personele gevolgen van de integratie van Koninklijke IBC in de organisatie van het Rosmalense bouwbedrijf.

T. Rutten, regiohoofd zuid van FNV Bouw, zegt op wat details na zeer tevreden te zijn. Hij zal het integratieplan dan ook positief voorleggen aan de achterban.

Eerder uitte de vakbond nog zijn zorgen over mogelijk verlies van werkgelegenheid en vermindering van de medezeggenschap. Volgens Rutten zijn daar nu goede afspraken over gemaakt. “Ons uitgangspunt was dat er geen ontslagen zouden vallen en dat overbodig geworden personeelsleden binnen de onderneming worden herplaatst. In het sociaal plan dat we hebben opgesteld, wordt dat geregeld.”

Mochten er toch nog problemen ontstaan, dan zijn er volgens de FNV’er zekerheden binnen het sociaal plan opgenomen, onder meer over financiële compensatie. De vakbonden worden ook betrokken bij eventuele veranderingen die nog kunnen plaatsvinden. Verder gaan ze samen met Heijmans handen en voeten geven aan de medezeggenschap binnen het concern.

Voorspoedig

Heijmans deelt mee dat de voortgang van de integratie van IBC “voorspoedig” verloopt. Het bouwbedrijf verwacht dat er ten minste 10 miljoen euro (22 miljoen gulden) aan kostensynergie zal worden behaald als gevolg van de overname.

De stagnatie in de landelijke woningproductie heeft geen effect op de resultaten van Heijmans, zo meldt het concern. De raad van bestuur verwacht nog steeds een omzet van 2,25 miljard euro en een nettowinst an 68 miljoen euro. De winst per aandeel zal met 30 procent stijgen tot 3,20 euro. In 2003 verwacht Heijmans een omzet van 2,5 miljard euro, wat neer komt op een winstgevendheid van 3,5 procent.

Reageer op dit artikel