nieuws

Faillissement bouwverzekeraar Independent miljardenstrop

bouwbreed

Een grote groep Britse bouwers is in rep en roer door het faillissement van verzekeraar Independent Insurance. De ondergang dreigt een schade te veroorzaken die in de miljarden kan lopen. Vorig jaar keerde de verzekeraar, met een half miljoen polissen in zijn dossiers, voor anderhalf miljard gulden aan schadeclaims uit.

Brancheorganisatie Construction Confederation wordt overspoeld door reacties van getroffen bouwbedrijven. Overuren worden gemaakt om verzekeringen over te sluiten en lopende en toekomstige claims bij andere verzekeraars onder te brengen.

Informatiebulletin

De juristen van de federatie proberen de gevolgen voor de bouwindustrie in beeld te brengen. Donderdag is door de organisatie, die zelf een verzekering had lopen bij Independent Insurance, het eerste informatiebulletin voor de leden uitgebracht.

Polissen voor verplichte ondernemersverzekeringen, zoals voor ziekte of ongevallen van eigen personeel, worden gegarandeerd door de onderlinge garantieregeling van de Britse verzekeringswereld. Voor alle andere zakelijke polissen geldt dat echter absoluut niet.

“Voor ondernemingen worden vroegere en toekomstige claims op alle andere polissen, met inbegrip van beroepsmatige vrijwaring, algemene aansprakelijkheid en aannemersrisico’s echter niet gedekt door de regeling”, aldus de federatie.

Nieuwe dekking

De federatie raadt de leden aan zo snel mogelijk nieuwe dekking te regelen. Zolang een polis bij Independent niet is opgezegd, moet daarop wel premie worden betaald.

Volgens bronnen in de bouwwereld, die geciteerd worden in The Daily Telegraph, dreigt minstens één grote aannemer failliet te gaan omdat lopende schadeclaims niet zijn gedekt.

Op pagina 5: ‘Bijna niemand kon om deze agressieve verzekeraar heen’.

Reageer op dit artikel