nieuws

Deining om oranje straatmeubilair

bouwbreed

Oranje paaltjes en plantenbakken sieren sinds enkele dagen de historische wijk Punda in de Antilliaanse hoofdstad Willemstad. In eerste instantie was het onduidelijk waarom voor deze kleur is gekozen; het Nederland voetbalelftal heeft geen plannen op Curaçao neer te strijken en ook staat er voorlopig geen koninklijk bezoek gepland.

Boze tongen beweren dat Anthony Godett, de gedeputeerde die is belast met Openbare Werken, hier doelbewust de hand in heeft gehad. Zijn politieke partij draagt de oranje kleur in het vaandel en dus zou Godett via het straatmeubilair, waarvoor hij uiteindelijk verantwoordelijk is, zijn eigen groepering hebben willen promoten.

Bij de andere partijen is de verkapte verkiezingscampagne van de politicus niet in goede aarde gevallen. Zij eisen opheldering over de actie van Godett, die zelf zijn handen in onschuld wast.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels