nieuws

Ceasar nieuwe pijler onder stad Bonn

bouwbreed

In Bonn is begonnen met de bouw van wetenschappelijk centrum Ceasar. Het complex is het belangrijkste project dat wordt uitgevoerd in het kader van de wet die Bonn compensatie geeft voor het vertrek van de regering naar Berlijn. Met de bouw is een investering van 213 miljoen gulden gemoeid.

Ceasar wordt gerealiseerd naar een ontwerp van architectenbureau Bachmann, Marx en Brechensbauer uit München. Het gebouw krijgt 11.000 vierkante meter nuttige ruimte, bestemd voor 350 wetenschappers. Sinds 1999 werken circa honderd van de medewerkers in provisorische ruimten in de Bonner binnenstad.

Het wetenschappelijk centrum Ceasar is een particuliere stichting, gefinancierd uit het startkapitaal, industriële samenwerkingsvormen en inkomsten van derden. De Duitse staat en deelstaat Noordrijn-Westfalen hebben respectievelijk 767 en 73 miljoen gulden bijgedragen.

Reageer op dit artikel