nieuws

Cao-overleg medewerkers woningcorporaties vast

bouwbreed Premium

Het overleg over een nieuwe cao voor de 23.000 medewerkers van woningcorporaties is vastgelopen. Partijen kunnen het niet eens worden over de verhoging van de lonen.

Struikelpunt is de automatische prijscompensatie, waar de bonden in weerwil van Aedes aan vast willen houden. “Voor onze leden is die prijscompensatie heel belangrijk”, aldus J. Bos van FNV Bouw. De vakbond eist naast die compensatie 1,75 procent meer loon.

Volgens Aedes is het principe van prijscompensatie achterhaald. “Vanwege de halsstarrige houding van de bonden zijn we niet in de gelegenheid geweest constructief te handelen”, zegt onderhandelaar W. van Leeuwen. “Over ons eindbod is het niet eens gesproken.”

De cao-onderhandelingen zijn in feite niet meer dan loonafspraken voor het komende halfjaar. Eind dit jaar wordt een begin gemaakt met de onderhandelingen over een nieuwe cao Woondiensten, die de cao voor woningcorporaties moet vervangen.

Reageer op dit artikel