nieuws

Boeren laaiend over Gronings plan

bouwbreed

De onlangs gepresenteerde Groningse plannen voor de nieuwe woonwijk Meerstad, ten oosten van de stad Groningen, zijn zeer slecht gevallen bij de landbouwers in het gebied.

Dat werd duidelijk tijdens de eerste van drie inspraakbijeenkomsten in het dorp Engelbert. Niet alleen stuit de realisatie van achtduizend nieuwbouwhuizen en een meer van 650 hectare op verzet, ook vinden de boeren het kwalijk dat zij totaal niet bij de totstandkoming van de plannen zijn betrokken.

De landbouwers kunnen het niet verkroppen dat hun goedlopende bedrijven het veld moeten ruimen ten gunste van een ambitieus nieuwbouwproject van de gemeente Groningen. De boeren vinden het niet meer van deze tijd dat ze van de gemeente een compleet en uitgewerkt plan voorgeschoteld krijgen, dat eigenlijk al in kannen en kruiken is.

Voornaamste kritiekpunt van de boeren is dat in de plannen met een combinatie van allerlei functies – zoals wonen, waterberging, natuur en recreatie – rekening is gehouden, maar dat voor de landbouw geen plaats meer is.

Reageer op dit artikel