nieuws

Ballast bouwt mee aan spoornet Dublin

bouwbreed

Ballast Nedam bouwt voor 84,7 miljoen euro mee aan een light railproject in de Ierse hoofdstad Dublin. De werken worden uitgevoerd onder de paraplu van de Ierse bouwer Coras Iompar Eirean. Tot de bouwgroep behoren tevens Ansaldo Transporti uit Italië en de Australische ondernemer MVM Rail Pty.

De totale bouwsom van de afgelopen week aanvaarde opdracht bedraagt 257,7 miljoen euro. Het geld wordt niet alleen besteed aan de bouw, ook het ontwerp van spoorlijnen, bruggen en stations plus het testen behoren tot de order.

Het project levert Dublin drie lijnen op die elkaar treffen in het centrum van de stad. De lengtes van de trajecten bedragen 14.500, 8000 en 900 meter. Het omvangrijke karwei moet eind 2003 geklaard zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels