nieuws

Amstelland ‘beetje moe’ van klagende bewoner

bouwbreed Premium

Eigenaren van de begin dit jaar opgeleverde luxe torenflat De Regentes in Groningen dreigen naar de rechter te stappen. Projectontwikkelaar Amstelland Ontwikkeling lost in hun ogen de problemen in het gebouw niet voortvarend genoeg op. De projectontwikkelaar is niet onder de indruk van het dreigement.

Volgens huiseigenaar en woordvoerder van de Vereniging van Eigenaren van De Regentes, L. Zinsmeester, is er nog steeds een waslijst met klachten. Zo zou er uit de toiletten vuil water spuiten, zouden tegels van de muren springen, zouden waterleidingen ondeugdelijk zijn aangelegd en aanrechtbladen en het stucwerk ernstig beschadigd zijn.

M. Westbeek van Amstelland Ontwikkeling: “Meneer Zinsmeester, die overigens drie appartementen in De Regentes heeft gekocht, doet het in zijn kritiek voorkomen alsof het in die torenflat één grote bende is. En dat is gewoon niet waar. Ik word daar zo langzamerhand een beetje moe van.”

Westbeek noemt de kritiek van Zinsmeester ongenuanceerd en ongefundeerd. “We hebben in december inderdaad te maken gehad met een gesprongen waterleiding, waardoor de oplevering enige weken vertraging heeft opgelopen. Die waterschade is inmiddels allang hersteld.”

Wild

Volgens Westbeek spreekt Zinsmeester niet namens alle 63 eigenaren van De Regentes. “Deze man slaat nogal wild om zich heen. Ik vind juist dat we de hele afhandeling na die leidingbreuk – toch een kwestie van overmacht – uitstekend hebben opgepakt. We hebben de zorgvuldigheid bewust boven de snelheid gesteld en voor individuele kopers zelfs tijdelijk alternatieve woonruimte geregeld. Ook zijn er voor gedupeerde eigenaren schadevergoedingen beschikbaar.”

Inmiddels hebben 57 eigenaren getekend voor de oplevering. Westbeek: “Met klachten over zes appartementen zijn we nog bezig, maar daarbij gaat het om wat naleveringen en wat klein glas- en stucwerk. Los daarvan nemen we binnenkort kennis van de laatste klachten van de Vereniging van Eigenaren over de openbare ruimte.”

“Ik vind dat we het – gezien het gegeven van die gesprongen waterleiding één dag voor de oorspronkelijke oplevering – heel goed hebben afgehandeld. Het gemiddelde aantal klachten per appartement in De Regentes ligt op vijf. Het landelijk gemiddelde is 28. Dat valt dus heel erg mee, al is elke klacht er natuurlijk één te veel.”

Reageer op dit artikel