nieuws

Telecom schroeft onroerend goed bewust hoog op

bouwbreed Premium

Deutsche Telecom wekt steeds sterker de indruk voor de gang naar de beurs in 1995 bewust de waarde van zijn onroerend goed te hoog te hebben ingeschat.

Op 21 februari dit jaar stelde het telefoniebedrijf verrassend het bedrag met 4,4 miljard naar beneden bij tot 35,6 miljard gulden. Die herwaardering was – op vrijwel de gulden af – niet noodzakelijk geweest als het bedrijf de al in 1994 geprestenteerde berekeningen van de taxateurs C&L en Seebauer serieus genomen had.

In het ARD-magazine Report uitte balansexpert professor W. Ströbel gisteravond ernstige kritiek op de wijze waarop Telecom klaarblijkelijk de aandeelhouders zand in de ogen heeft gestrooid. De econoom E. Wenger ziet de overwaardering van het onroerend goed als een manier om de dekking door het eigen kapitaal naar boven bij te stellen.

Justitie in Bonn heeft een gerechtelijk vooronderzoek ingesteld.

Reageer op dit artikel