nieuws

Rotterdams bedrijfsleven voor verdieping Schelde

bouwbreed

Het Nederlandse en Vlaamse bedrijfsleven hebben elkaar gevonden in het overleg over de Rijn-Schelde Delta. Zij zijn het in ieder geval eens over een verdere verdieping van de Schelde.

Ook vinden ze dat ze voor de zomer weer met elkaar moeten praten. Dan moeten er concrete plannen van aanpak worden geformuleerd.

De Vlaamse werkgeversorganisaties, VNO-NCW en VEV en de Nederlandse verladersorganisatie EVO, het bedrijfsleven, politiek en milieubewegingen lijken elkaar deze week op een bijeenkomst in Den Haag te hebben gevonden. “Het moet meer gaan over de Betuwelijn en de IJzeren Rijn en Antwerpen en Rotterdam, in plaats van of dit of dat”, zo zegt de algemeen directeur van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, E. Bruyninckx.

De Antwerpse haven vraagt al jaren om een verdere verdieping, om ook in de toekomst grote schepen te kunnen ontvangen.

Op genoemde bijeenkomst in Den Haag bleek van alle kanten steun voor verdere verdieping van de toegangsrivier van de Antwerpse haven.

Dagvoorzitter Ph. Muyters van de VEV was aangenaam verrast over zoveel gelijkgestemdheid. “Het is de eerste keer dat ik een dergelijke eensgezindsheid heb gezien terwijl het over onze havens gaat.”

Antwerpen en Rotterdam maken elkaar op havengebied al jarenlang het leven zuur.

Reageer op dit artikel