nieuws

Rodamco beleeft in VS uitstekend jaar

bouwbreed Premium

Rodamco North America heeft een uitstekend boekjaar achter de rug. De nettowinst van RNA steeg tot 210 Amerikaanse dollar (227 miljoen euro). Dat is 4,4 procent hoger dan de nettowinst een boekjaar eerder.

RNA wil 90 procent van de nettowinst per aandeel, dat is 4,31 dollar, uitkeren als dividend. Dat kan naar keuze in contanten of 2,16 dollar contant en een stockdividend. Het dividendrendement is daarmee 10,4 procent van de aandelenkoers per einde boekjaar en is daarmee een van de hoogste in de Nederlandse vastgoedsector.

Voor het afgelopen jaar bedroeg de omzet van de winkelcentra in de portefeuille van RNA, inclusief die van de per 8 november 2000 aangekochte Urban Shopping Centers, 437 dollar per vierkante voet. Daarmee blijft RNA behoren tot de toptwee van meest productieve winkelportefeuilles in de Verenigde Staten.

Voor 2001 mogen de aandeelhouders verwachten dat RNA zich zal blijven richten op de sterke groeipunten: actief beheer van hoogwaardige en prominente regionale winkelcentra. Daarnaast beginnen de voordelen en operationele synergieën van de aankoop van Urban zijn vruchten af te werpen. Een groei van de nettohuurinkomsten van 5 procent per jaar moet daarom mogelijk zijn.

Daarnaast verwacht de directie dat de positieve bijdrage van de Urban acquisitie van 10 procent over het gehele boekjaar zal worden gerealiseerd.

Reageer op dit artikel