nieuws

Project inzameling bouwafval

bouwbreed

In de regio Rotterdam hebben Sortibouw en HIBIN een aantal aannemers benaderd voor deelname aan een innovatief systeem van bouwafvalinzameling. Het betreft een pilotproject, dat loopt van 1 juni tot 1 december.

Sortibouw is een commerciële organisatie, voortgekomen uit de Stichting Bouwverpakking en Milieu (BVM) en opgericht door R. Labots. Deze is tevens directeur van Sortipot, een soortgelijke landelijke organisatie voor de inzameling van land- en tuinbouwafval.

De BVM, opgericht door het Nederlands verbond Toelevering Bouw, de Vereniging Van Nederlandse Houthandelaren en de HIBIN (bouwmaterialenhandel), meldt dat in de bouwketen minimaal 55.000 ton folie-, karton- en houtafval ontstaat. Volgens een woordvoerder van de BVM wordt de systematiek van gescheiden inzameling in de tuinbouwsector al enige jaren met goede resultaten toegepast.

De invoering moet uiteindelijk leiden tot verbetering van verpakkingsafval en tot kostenbesparingen bij de aannemer en binnen de bouwwereld. Het bouwafval wordt omgezet in bruikbare grondstof.

Reageer op dit artikel