nieuws

Oproep getuigen in asbestzaak levert hoopvolle reacties op

bouwbreed

De zoektocht van Corry Campers naar getuigen die kunnen bevestigen dat haar overleden man in de zestiger jaren tijdens werkzaamheden heeft blootgestaan aan asbest, levert hoopgevende reacties op. Haar advocaat schat de kansen voor een goede bewijsvoering in op “fifty-fifty”.

In december 1998 overleed E. Heesbeen, echtgenoot van Corry Campers, op 53-jarige leeftijd. Een jaar eerder werd bij hem longvlieskanker ontdekt, als gevolg van blootstelling aan asbest. Heesbeen was van 1965 tot ’67 werkzaam als monteur bij het Haagse installatiebureau Van Buuren-Van Swaay. Voor zijn overlijden stelde hij zijn voormalige werkgever voor zijn ziekte aansprakelijk.

Die strijd zet zijn vrouw Corry nu voort. In kranten en op televisie riep ze ex-collega’s van haar man en anderen op zich te melden om zijn verhaal te bevestigen. Tot en met afgelopen vrijdag heeft dat drie bruikbare reacties opgeleverd, meent haar advocaat R.F. Ruers. “Ik kreeg een tip om via de vakbonden mensen te achterhalen. Daarnaast heeft mevrouw Campers via een familielid op Aruba een naam doorgekregen van een man die destijds met haar man samenwerkte. Tot slot kregen we de naam van een werknemer van een asbestisolatiebedrijf die meer weet over de aanwezigheid van asbest in het Marconihuis, een van de projecten waar Heesbeen destijds aan werkte.”

Uitstel

Getuigen konden zich tot zaterdag 20 mei melden, maar de advocaat van Campers heeft om uitstel van deze termijn gevraagd. Volgende week hoopt hij van de rechtbank te vernemen of zijn verzoek wordt gehonoreerd. Alleen met getuigen die kunnen bevestigen dat destijds niet zo nou met de arbeidsomstandigheden werd omgegaan, kan Campers de zaak in haar voordeel beslechten. Ruers geeft zich een goede kans, hoewel hij het een zware stelplicht noemt. “Het blijft een moeilijke zaak.”

Reageer op dit artikel