nieuws

Oosterheem groeit in rap tempo

bouwbreed Premium

De bouw van de omstreden woonwijk Oosterheem is na een jaar gedwongen stilstand niet meer te stuiten. Diverse bouwprojecten zijn al bezig. Blauwhoed Eurowoningen ontwikkelde 115 koophuizen, met welke bouw morgen wordt begonnen.

Dit project bestaat uit twee onderdelen: een schoolgebouw en 34 woningen in zeven typen. De prijzen variëren van 271.000 tot 749.000 ton.

De woningen zijn ontworpen door Henk Klunder Architecten in Rotterdam en Kloet en Van Merwe Architecten in Delft. IBC Muwi zorgt voor de bouwkundige uitvoering.De bouw van de Vinex-locatie Oosterheem in Zoetermeer lag stil, omdat de gemeente de mer- en bestemmingsplanprocedure niet correct had afgehandeld en toch al groen licht voor de bouw gaf.

Bezuren

Dat moesten zij en de bouwers bezuren. Er ontstond een juridische strijd. Het schorsingsverzoek tegen de bouwvergunning werd pas eind vorig jaar ingetrokken. Vanaf dat moment was er geen houden meer aan.

De uitbreidingswijk Oosterheem krijgt 8500 huizen aan de oostzijde van Zoetermeer.

Reageer op dit artikel