nieuws

Middelburg wil regiofunctie verstevigen

bouwbreed Premium

Gewestelijk zwembad in 2002 open, plan voor theater naar gemeenteraad De gemeente Middelburg wil, met haar bijna 100.000 inwoners, graag dat de stad een regiofunctie vervult voor het eiland Walcheren en heeft daarom veel noten op haar zang als het gaat om ambitieuze bouwplannen.

“Als je de plannen die we gaan uitvoeren spiegelt aan onze omvang als gemeente, dan kun je haast niet anders concluderen dan dat we een drukke tijd tegemoet gaan” stelt wethouder P. Bruinooge. “Tot 2005 hebben we bijvoorbeeld een Vinex-taakstelling van 300 tot 350 woningen per jaar. Deze woningen worden op diverse plekken aan de rand van Middelburg gerealiseerd. Ook komen er nieuwe woningen in de Mortiere. Dit gebied wordt tevens gekenmerkt door een forse kantooruitbreiding en de ontwikkeling van een factory-outletcenter van 40.000 vierkante meter.”

Naast deze ontwikkelingen is Middelburg druk bezig met het opplussen van alle scholen in de gemeente. “Onlangs zijn we gestart met het ver-, bij- en nieuwbouwen van de scholen in de stad. Ook dit is een ingrijpende klus, waar we de komende jaren veel tijd aan zullen moeten besteden.”

Er zijn nog andere revitaliseringsprojecten in Middelburg. In de Magistraatwijk, waar vorig jaar twee torenflats zijn opgeblazen, wordt een zogeheten brede school gebouwd. Voor dit gebouw is onlangs de eerste paal geslagen. “Verder komen er nieuwe winkelvoorzieningen en woningen, waardoor de wijk een stuk aantrekkelijker wordt dan nu het geval is”, aldus Bruinooge.

In een periode van vijf jaar moet ook het volledige stationsgebied van Middelburg een andere uitstraling krijgen. “De complete infrastructuur wordt flink verbeterd. Verder zullen er drie kantoren worden gebouwd: voor het waterschap, Rijkswaterstaat en de gemeente. Naast deze 40.000 vierkante meter zal een aantal particuliere kantoren worden gebouwd. In totaal gaat het hier om een investering van meer dan 250 miljoen gulden.”

Samen met Vlissingen wil Middelburg medio 2002 ook een nieuw gewestelijk zwembad openen. “Deze maand gaat het voorstel hiervoor naar de raad. Ook een nieuw theater van 55 miljoen gulden behoort tot de plannen, waarmee we onze regiofunctie nog eens extra kunnen waarmaken”, aldus Bruinooge.

Reageer op dit artikel