nieuws

Luxaflex vernieuwt systemen rolgordijn en gordijnjalouzie

bouwbreed

Het rolgordijn van Luxaflex wordt op maat gemaakt, weert het zonlicht en kan een raam decoratief bekleden. Standaard werkt het met een eindloos koord. Luxaflex heeft daarbij nu een remmende veer ontwikkeld die het gordijn niet meer plotseling omhoog laat schieten.

Het bedrijf levert deze ‘softraise’ zonder meerprijs. De steunen voor wand-, plafond- en zijmontage zijn links en rechts uitwisselbaar. Deze steunen zijn smal en verkleinen zo de lichtkier tussen stof en kozijn. De positie en de tussenafstanden van de steunen zijn vooraf gefixeerd.

Cassette

Het zogeheten type 20 zit op een montageprofiel dat door middel van clips op plafond of wand wordt geplaatst. Het profiel is ook te gebruiken voor de montage van verscheidene rolgordijnen naast elkaar en eventueel met overlap. Twee rolgordijnen kunnen er ook rug aan rug mee worden gemonteerd.

Om de rol van het type 30 past een witte cassette die stof en vuil weert. De cassette van het type 35 wordt bespannen met stof van het rolgordijn. Aan de onderkant van de cassette zit een rail voor gordijnrunners.

Lamelhaak

Voor het gordijnjalouzie ontwikkelde Luxaflex een gepatenteerde klemmende lamelhaak. Die laat zich met een lichte beweging openen om de lamel uit te nemen.

Gepatenteerd is ook de techniek waarmee scheefhangende lamellen zichzelf uitlijnen. De verbeterde tuimeltechniek sluit de gordijnjalouzie vrijwel lichtdicht. Bij het openen wordt de laatste lamel geheel tegen de eindkap getrokken. Afhankelijk van de lamelbreedte en de pakketverdeling valt het lamellenpakket 5 tot 12 centimeter smaller uit.

Luxaflex, Hardinxveld-Giessendam, telefoon (0184) 674250.

Reageer op dit artikel