nieuws

Leeg beursfonds De Vries Robbé Groep vraagt uitstel van betaling

bouwbreed

Het lege beursfonds De Vries Robbé Groep heeft gisteren uitstel van betaling aangevraagd. Daarmee nadert het gevecht rondom het fonds een climax. Eerder op de dag maakte voormalig grootaandeelhouder BTG Holdings bekend dat het een vordering van 8,8 miljoen opeist.

Volgens BTG is het onwaarschijnlijk dat De Vries Robbé kan betalen. Daarom wordt het faillissement aangevraagd, aldus de voormalig grootaandeelhouder. De Vries Robbé heeft een lange geschiedenis van processen achter de rug. Het bedrijf was ooit eigenaar van een gevelfabriek en een hijskranenbouwer, maar ging bijna failliet. Volgens de directie doordat twee grootaandeelhouders hun eigen verliesgevende activiteiten in het beursfonds hadden ondergebracht. Volgens onderzoek in opdracht van van de Ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof heeft BTG het beursfonds gebruikt om verliesgevende dochters te gelde te maken.

Toch wees de rechtbank in Dordrecht vorige week een vordering af van De Vries Robbé Groep van 33 miljoen gulden tegen oud-bestuurder A. Brinkman van BTG Holdings. Volgens de rechter kan het lijk in de kast – dat BTG altijd heeft ontkend – niet worden bewezen. De rollen zijn nu omgedraaid.

Reageer op dit artikel