nieuws

Kantoren maximaal honderd meter hoog

bouwbreed

B en W van Zwolle hebben ingestemd met het plan een kantorencomplex te bouwen met een maximale hoogte van honderd meter.

Het bouwproject langs de A28 omvat in totaal 230.000 vierkante meter kantoorvloeroppervlak en 90.000 vierkante meter voor perifere detailhandel en vrijetijdsvoorzieningen.

Het voorontwerp structuurvisie A28, zoals het nu is goedgekeurd, houdt vast aan de maximale bouwhoogte van honderd meter. Een van de bedrijven die zich er vestigen is ABN Amro Levensverzekeringen. Het project wordt gerealiseerd door Bouwfonds en Spoolderwerk BV, bestaande uit Trebbe Bouw, Moes en DLH Projectontwikkeling. De oplevering van het complex staat gepland voor september 2004.

Door de dichte bebouwing die zal ontstaan is het Zwolse college van mening dat extra nadruk moet worden gelegd op de bereikbaarheid van het gebied. Op dit moment is de infrastructuur niet berekend op de voorgestelde nieuwbouw.

Het college onderzoekt nu of er meer aanspreekbare vormen van openbaar vervoer mogelijk zijn. In het haalbaarheidsonderzoek, dat op korte termijn zal worden gestart, wordt onder andere gekeken naar de mogelijkheid van de aanleg van een light-rail.

Reageer op dit artikel