nieuws

‘Havenbedrijf moet los van gemeente’

bouwbreed Premium

Het gemeentelijk havenbedrijf van Rotterdam moet op meer afstand komen van de gemeente, ook als er geen tweede Maasvlakte komt. Een verzelfstandigd havenbedrijf, in de vorm van een Overheids-NV met als aandeelhouders gemeente en andere overheden, heeft meer armslag. Maar het bedrijf moet zeker niet een geprivatiseerde onderneming worden, want het dient een publiek doel.

Met dat standpunt zijn de Kamer van Koophandel van Rotterdam en omstreken en het bedrijfsleven, gebundeld in Deltalings, officieel naar buiten getreden.

Vandaag neemt het kabinet een beslissing over de aanleg van de Tweede Maasvlakte, die is bedoeld als uitbreiding van de Rotterdamse haven. Het gaat om een gebied van in totaal 1000 hectare, dat in twee fasen moet worden aangelegd.

Volgens voorzitter Westdijk van Deltalings is er geen rechtstreeks verband met de datum van het kabinetsbesluit en het naar buiten brengen van de plannen.

Reageer op dit artikel