nieuws

Brand op dak nieuw kantoor Ballast

bouwbreed

Pech blijft de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Ballast Nedam achtervolgen. Moest het pand langs de A12 bij Oudenrijn eerder worden ontruimd in verband met een bommelding, gisteren moesten bouwvakkers het werk neerleggen omdat op het dak van een van de torens in aanbouw brand was uitgebroken.

Rond twee uur ’s middags ontstond de brand, volgens een woordvoerder van het bouwbedrijf door een ongeluk met een gasbrander.

De rook was op grote afstand te zien. Bij de bluswerkzaamheden zette de brandweer een helikopter in. Om kwart over drie werd het sein brand meester gegeven.

De schade is volgens Ballast Nedam “behoorlijk”. De dakopbouw is flink aangetast door het vuur, bovendien is er waterschade. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. De woordvoerder kan niet zeggen of door de brand de bouw vertraging heeft opgelopen. Vanaf september wordt het gebouw gefaseerd in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel