nieuws

Bereikbare Randstad vergt 15,5 miljard

bouwbreed

Tot 2015 is zo’n 15,5 miljard gulden nodig om de Noordvleugel van de Randstad bereikbaar te houden. Dat stelt het Amsterdams college van burgemeester en wethouders in een pakket van wensen die het bij het Rijk indient.

Van dat geld moet onder meer de bereikbaarheid van Schiphol worden verbeterd door het doortrekken van de Noord-Zuidlijn, het aanleggen van spoorverbindingen en meer investeringen in wegen. Als tweede prioriteit noemt Amsterdam de uitbreiding van het openbaar vervoer. Voor 2006 wil de gemeente ongedekte delen van het regionet binnenhalen. Daarnaast moeten de knelpunten op weg en spoor tussen Almere en Amsterdam worden aangepakt. Tot slot wil de gemeente dat voor de ontwikkeling van de Amsterdamse haven een nieuwe sluis bij IJmuiden komt en dat een tweede spooraansluiting wordt aangelegd.

Reageer op dit artikel