nieuws

Almelo verwijst ontwerp Coenen naar prullenbak

bouwbreed

Almelo heeft voor de tweede maal een inschrijving van Jo Coenen & Co Architects voor het ontwerp van het stadhuis naar de prullenbak verwezen. Reden hiervoor was dat de verklaring omtrent het gedrag van rechtspersonen, ontbrak. Coenen is boos: “De liefde komt kennelijk van één kant”.

Volgens de voormalige Rijksbouwmeester kon hij het formulier een dag later inleveren bij de gemeente, maar die was onverbiddelijk: uitsluiting van de selectieprocedure. Coenen zegt slachtoffer te zijn van trage ambtelijke molens bij het ministerie van Justitie: “Wij hebben de aanvraag tijdig ingediend én betaald. Justitie kon de betaling niet vinden en blijft volhouden dat er niet is betaald. Ik vroeg de gemeente of ze met deze kwestie rekening kon houden, maar men toonde geen enkele clementie”.

Coenen is boos over deze formaliteit. “Het ergste is dat het niet eens om het ontwerp gaat, maar over één formulier. Ik ga denk ik emigreren”, zegt hij spottend.

Coenen werd ook al uitgesloten van de prijsvraag voor een ander ontwerp van het stadhuis in de Almelose binnenstad. Toen bleek de inschrijving ook niet compleet en te laat ingeleverd. IAA Architecten neemt nu de plaats in van Coenen die zich bij de uitsluiting neerlegt. Eind mei presenteren de zeven overgebleven architectenbureaus hun visie op de ontwerpopgave aan het college van B en W.

Reageer op dit artikel