nieuws

Werklust als eerste met Vamil en Mia

bouwbreed

De Nederlandse machinefabriek Werklust, producent van de gelijknamige wielladers, is er als eerste in geslaagd een machine in de markt te zetten die kan profiteren van de regelingen Vamil 2001 en Mia 2001. Het gaat om de wiellader WG18D met een motor van Cummins. De machine weegt ongeveer 11 ton en heeft een motorvermogen van 111 kW.

Het ministerie van VROM heeft dat de fabrikant laten weten. “Na de discussies over de mogelijkheden om te kunnen voldoen aan de emissie-eisen TIER 2 is het een goede zaak te kunnen constateren dat Werklust er als eerste in is geslaagd zo’n machine in de markt te zetten”, schrijft het ministerie aan de directie. Belangrijk is tevens dat die voorwaarden ook zijn aangetoond. Het ministerie hoopt dat er snel meer nonroad-machines zullen volgen die aan TIER 2 voldoen.

Met de fiscale regelingen Vamil 2001 en Mia 2001 zijn extra aftrekken van de fiscale winst van 15 tot 30 procent mogelijk voor investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en kunnen die investeringen willekeurig worden afgeschreven.

Reageer op dit artikel