nieuws

Werkkleding Helly Hansen weerstaat weer

bouwbreed

Fabrikant Helly Hansen van onder meer werkkleding ontwikkelde een drielagensysteem dat geschikt is voor alle weertypen. De eerste, de basis, is gemaakt van polypropyleen en wordt gedragen als een tweede huid. Het materiaal is licht en elastisch en vormt zich naar de bewegingen van het lichaam. De stof is hypo-allergeen en stoot water af.

Zweet wordt doorgegeven aan de volgende kledinglaag. Die bestaat uit een trui of een jack uit lichte materialen als FibrePile of Crafter Fleece. Kleding uit het eerste is vooral bedoeld voor temperaturen beneden het vriespunt; het tweede voldoet goed tussen de min en plus 10 graden Celsius. Het garen is zo geweven dat het materiaal buitenlucht opneemt, die via het lichaam verwarmt en vervolgens vasthoudt. De topvezel bestaat uit gebreid polyester garen waarvan de vezels gedeeld, geborsteld, geknipt en met warmte zijn gefixeerd. Transpiratievocht wordt naar buiten afgevoerd.

Tech

De bovenste laag beschermt tegen wind en regen en is gemaakt uit Helly Tech. Dit materiaal laat geen regen en sneeuw door maar voert wel zweet naar buiten af.

De buitenkant bestaat uit een vochtaantrekkende en een microporeuze laag. De eerste zit aan de binnenzijde en trekt het vocht van de huid aan. Voordat transpiratie zich in vocht omzet is het damp. De opwaartse druk van de lichaamswarmte zorgt er voor dat de waterdoorlatende microporeuze laag het vocht naar de koude en droge buitenlucht afvoert. De buitenlaag is geïmpregneerd met een materiaal dat het nat worden van de stof voorkomt. Dat bevordert de waterdichtheid en het ademend vermogen.

Voor werk onder bijzonder zwaar weer biedt Helly Hansen de zogeheten Thermal Windwear waarvan de gevoerde buitenkant kou, vocht en sneeuw weert.

Helly Hansen, Eindhoven, telefoon (040) 2323535.

Reageer op dit artikel