nieuws

Verlichting benadrukt vormgeving school

bouwbreed Premium

De Technisch-Industriële Beroepsschool huist in een opvallend gebouw in Bern. Fabrikant van lichtarmaturen Technolux uit het eveneens Zwitserse Münsingen ontwikkelde met plaatselijk architect F. Geiser een bijpassende verlichting. Die gaat uit van Osrams T5-fluorescentielampen. Het auditorium van het glazen gebouw Campus krijgt licht uit een gecombineerd direct-indirect stralend armatuur met lamellenrooster en fijn geperforeerde zijkanten, alles uit één stuk gestanst. Boven de wandelgangen hangt een direct stralend lamellenarmatuur, waarvan een fijn rooster het licht breekt.

Voor deze opdracht leverde Osram 800 lampen van 80 watt en 830 lampen van 54 watt. De eerste levert een maximale lichtstroom van 7000 lumen, de tweede 5000 lumen bij een omgevingstemperatuur van 35 graden Celsius.

Reageer op dit artikel