nieuws

Stervensbegeleiding in meubel-cao

bouwbreed

Werknemers in de meubelindustrie krijgen voortaan de mogelijkheid een stervend familielid bij te staan. In de eind vorige week afgesloten cao staat dat zij maximaal zes maanden onbetaald verlof kunnen opnemen voor begeleiding van een familielid in zijn laatste levensfase.

FNV Bouw en de Hout- en Bouwbond CNV hebben met de werkgevers in de Centrale Bond van Meubelfabrikanten een cao afgesloten die geldt van april dit jaar tot april 2002. De ruim 25.000 werknemers krijgen in etappes een loonsverhoging van 4 procent: 2 procent per 1 juli en nog eens 2 procent op 1 januari. Jongeren met ervaring tot en met 21 jaar krijgen voortaan een toeslag van 5 procent per jaar, als zij meer dan twee jaar in dezelfde loonschaal zijn ingedeeld. Werknemers van 55 jaar en ouder verwerven het recht op een vierdaagse werkweek.

Reageer op dit artikel