nieuws

Metrolijn Amsterdam jaar later klaar

bouwbreed

De Amsterdamse Noord-Zuidlijn is een jaar later klaar dan gepland. Dat blijkt uit het Eerste Kwartaalverslag 2001 van het gemeentelijke projectbureau dat zich met de aanleg van de metrolijn die Amsterdam-Noord met Zuid moet verbinden, bezighoudt.

Een woordvoerder van verantwoordelijk wethouder F. Kohler wijt de vertraging aan een verkeerde planning. Aanvankelijk was bedacht dat de metrolijn in mei 2008 klaar kon zijn. Inmiddels is tijdens de aanbestedingsprocedure gebleken dat de uitvoering meer tijd in beslag zal nemen. De gemeente rekent nu op mei 2009.

Als de aanbesteding echter niet lukt voor het bedrag dat de gemeente ervoor heeft uitgetrokken, zal de wethouder er niet voor terugschrikken de aanleg uit te stellen. Liever uitstel, dan teveel geld uitgegeven, verklaarde hij al eerder.

Reageer op dit artikel