nieuws

KvK zet bouwplan Hoogeveen door

bouwbreed

De Drentse Kamer van Koophandel zet de plannen voor het nieuwe hoofdkantoor in Hoogeveen door. Tegen het plan en de wijziging van het bestemmingsplan zijn bezwaren ingediend die tot vertraging hebben geleid. Voor de directie is de vertraging nog geen aanleiding het 13 miljoen kostende hoofdkantoor elders te bouwen.

Het huidige hoofdkantoor van de Kamer zetelt in Meppel. Deze locatie is te klein en kan niet worden uitgebreid. Na onderzoek bleek het stationsgebied van Hoogeveen de beste vestigingsplaats. De stad ligt centraler in het werkgebied van de Kamer en is beter bereikbaar. Omwonenden tekenden bezwaar aan. Ze vinden dat het gebouw te dicht op de bebouwing is gepland. Anderen vinden de plannen te vaag.

In mei doet de gemeentelijke Commissie van Beroep en Bezwaar uitspraak over de protesten. Als de klachten niet gegrond worden verklaard, begint de nieuwbouw dit najaar. Ruim een jaar later is het kantoor dan klaar. Het ontwerp voor het gebouw, dat zo’n 3600 vierkante meter meet, is geleverd door Gerritsma Vesseur Architecten in Assen. De aannemer is nog onbekend.

Reageer op dit artikel