nieuws

Extrusiefolie van Bayer maakt oppervlakken krasvast

bouwbreed

Bayer levert een duurzame en krasbestendige extrusiefolie. De krasvastheid van deze zogeheten Marnot XL ontstaat door een beschermende laklaag. De folie sluit aan op de folie Makrofol die Bayer uit de polycarbonaat Makrolon maakt. Net als die beschikt de nieuwe folie over een hoge transparantie en een grote slagvastheid. Het materiaal laat zich krimpvrij verwerken. Marnot XL dekt goed donkere achtergronden af. Die maken vaak elke beschadiging op het lichtdoorlatende oppervlak direct zichtbaar. Door de hoge lichtdoorlaatbaarheid en de geringe vertroebeling kan de folie op de achterzijde worden bedrukt met bijzonder glans- en contrastrijke kleuren. Te denken valt aan inkten op basis van acrylaat en pvc zoals de zeefdrukkerij gebruikt en aan gedispergeerde inkten op waterbasis. De laatste voldoen goed op polycarbonaatfolies. Voor het plaatsen van een afbeelding op de voorzijde van de folie kunnen uv-drukinkten worden gebruikt. De folie weerstaat goed gewone oplosmiddelen als aceton of isopropanol. Bayer biedt de folie onder meer aan fabrikanten van bedrukte en heldere frontpanelen en displays aan. De extrusiefolie kan bijvoorbeeld op industriële regelpanelen worden toegepast.

De standaarddiktes belopen 175, 250, 375, 500 en 750 micrometer; leverbaar op rol met een breedte van 1220 millimeter en als vel.

Bayer, Mijdrecht, telefoon (0297) 280666.

Reageer op dit artikel