nieuws

Drie opdrachten voor Van der Stoel Cable

bouwbreed Premium

Van der Stoel Cable BV uit Haren gaat een ‘fibre optic’ communicatiekabel transporteren naar en aanleggen op de kusten van Venezuela, Colombia, Costa Rica en Honduras. De opdracht voor het werk komt van het Amerikaans-Duitse bedrijf Norddeutsche Seekabelwerke (NSW). Er is ruim twintig miljoen gulden mee gemoeid.

Daarnaast kreeg Van der Stoel Cable opdracht van Trans Energy US om stroomkabels en een communicatiekabelverbinding te verzorgen over de Long Island Sound nabij New York. Deze verbinding is bedoeld als stroomvoorziening op Long Island terwijl de fibre optic communicatiekabel dient voor verdere netwerkverbindingen. De opdracht levert meer dan dertig miljoen gulden op.

Verder kreeg het bedrijf opdracht van Pirelli Cables voor een 500 kV stroomverbinding. Waar deze wordt aangelegd wil het bedrijf niet bekend maken. Wel is duidelijk dat er een bedrag van ruim vijftig miljoen gulden mee is gemoeid.

Van der Stoel Cable is gespecialiseerd in maritiem transport en kabelnetwerken. Aandeelhouders in het bedrijf zijn Koninklijke Boskalis Westminster NV, Wagenborg Beheer BV en Van der Stoel Cable BV.

Reageer op dit artikel