nieuws

Bondsregering ziet eind aan malaise

bouwbreed

De in het slop geraakte bouw in Duitsland kan weer vooruit zien naar betere tijden. De afzet in het buitenland trekt aan, terwijl de binnenlandse omstandigheden zich stabiliseren. Dat is het beeld van staatssecretaris A. Groámann over de situatie in de branche van bouw en bouwstofmachines. “De randvoorwaarden zijn duidelijk verbeterd. Dit jaar wordt een economische groei verwacht van 2,5 tot 2,7 procent”, aldus Groámann tijdens de vakbeurs Bauma in München. Bovendien levert volgens de staatssecretaris de belastinghervorming huishoudens en bedrijven een besparing op van 104 miljard gulden, waardoor hij rekent op een zichtbare impuls in de bouw.

Groámann benadrukte in München dat de Duitse bondsregering op hoog niveau blijft investeren. In het Toekomstinvesteringsplan vloeit van 2001 tot 2002 jaarlijks 2,2 miljard naar het spoor, een miljard naar de wegenbouw en tot 2005 ieder jaar 450 miljoen in het saneringsprogramma ter vermindering van de uitstoot van kooldioxide. De uitgaven voor stadssanering zijn met jaarlijks 170 miljoen verhoogd.

Reageer op dit artikel