nieuws

BAM zet Ajax in bij werving scholieren

bouwbreed

BAM Techniek, de installatiepoot van BAM NBM, heeft voetbalclub Ajax ingeschakeld om aan nieuw personeel te komen. Vandaag houdt het concern in de Amsterdam Arena een wervingsdag voor mbo’ers en hbo’ers installatietechniek. Een praatje met voormalig Ajax-aanvoerder Danny Blind is inbegrepen.

Ruim tweehonderd scholieren uit het hele land zijn uitgenodigd. “We hopen dat uiteindelijk 10 procent van hen ook daadwerkelijk voor BAM kiest”, zegt A. Langelaar, hoofd personeelszaken van BAM Techniek. “Dat zou neerkomen op twintig jongens, maar meer mag natuurlijk ook.”

Dat de wervingsdag in de Arena plaatsvindt is allerminst toevallig. BAM bouwde het voetbalstadion samen met Ballast Nedam. Alle installaties – installatietechnisch en werktuigbouwkundig – werden door BAM Techniek aangelegd. “Het is natuurlijk heel aardig om de scholieren te laten zien wat voor soort klussen ze bij ons kunnen doen. De Arena is indrukwekkend.”

Instroom

Langelaar geeft onmiddellijk toe dat ook voor Ajax en de Arena is gekozen om de scholieren naar de wervingsdag te trekken en hen te imponeren. “Je moet tegenwoordig een beetje flitsend zijn. Daar ontkom je niet meer aan wil je goede afgestudeerden binnenhalen. Het is momenteel op de krappe arbeidsmarkt gewoon heel moeilijk om aan personeel te komen. In de hogere functies gaat het nog wel, maar aan de onderkant stokt de instroom. De spoeling is dun.”

Langelaar zegt geen enkele moeite te hebben gehad Ajax zo ver te krijgen ook een bijdrage te leveren aan het programma. Zo zullen Danny Blind en Ajax’ perschef David Endt een presentatie houden. “Doordat wij het stadion hebben gemaakt, hebben wij natuurlijk een ingang. We hadden ook Leo Beenhakker gevraagd, maar die heeft op het laatst afgezegd, omdat hij naar het buitenland moest.”

Langelaar denkt dat het aantal van twintig uiteindelijk moet lukken. En niet alleen vanwege het spectaculaire programma. “We hebben veel te bieden, zoals afwisselend werk, opleidingen en continuïteit. Dat is ook belangrijk voor jongeren.”

De wervingsdag kost BAM circa 75.000 gulden. Een schijntje, vindt Langelaar. “Als ik hierdoor twintig goeie jongens binnenhaal dan is dat niets. Met adverteren ben je zo’n bedrag ook zo kwijt.”

Reageer op dit artikel