nieuws

Wavin kampt met prijzen grondstoffen

bouwbreed Premium

Kunststofbuizenfabrikant Wavin uit Zwolle heeft te kampen gekregen met fiks hogere grondstoffenprijzen. Hierdoor steeg de omzet vorig jaar met 12 procent tot 862 miljoen euro (1,9 miljard gulden), maar kwamen de marges onder druk. Het bedrijfsresultaat nam met 2,2 miljoen toe tot 138,8 miljoen gulden.

De nettowinst daalde tot 34 miljoen euro (75 miljoen gulden) tegen 42 miljoen euro in 1999. Wavin schreef de lagere nettowinst gisteren toe aan een buitengewone belastingbate in 1999 na verkoop van activiteiten in Spanje.

Wavin heeft inmiddels naar eigen zeggen met succes kostenbesparingen ingevoerd. Door de recente overname van de kunststofdivisie van de Scandinavische branchegenoot Icopal en de introductie van nieuwe producten zegt het bedrijf 2001 met vertrouwen tegemoet te zien.

Reageer op dit artikel