nieuws

‘Voor je het weet ben je failliet’

bouwbreed

Bouwbedrijf Feenstra uit Abbega durfde gisterochtend weer bij boeren op het erf te verschijnen. Volgens directeur P. Feenstra is het weer toegestaan. Collega W.H. Reitsema van bouwbedrijf BBZ uit Zwaagwesteinde denkt dat zijn collega ongelijk heeft.

Feenstra baseert zich voor zijn beslissing op de organisatie voor loonbedrijven. Hij voorzag zijn mensen wel van ontsmettingsspullen.

Reitsema werd door het ministerie van Landbouw doorverwezen naar de landbouworganisatie NLTO, die boeren adviseert nog steeds niemand op het erf toe te laten.

“Waardeloos. Iedereen tast in het duister. Waarom niet elk uur een kort bulletin op de radio met de stand van zaken”, suggereert hij.

Beide aannemers, voor meer dan de helft van de omzet afhankelijk van de agrarische sector, hopen dat de MKZ-epidemie niet lang aanhoudt.

“Voor je het weet ben je failliet”, is de angst van Feenstra. Reitsema is iets minder somber. “Maar je bent snel terug bij af, als dit lang aanhoudt. Dan hebben we de laatste twintig jaar voor niets gewerkt.”

Onverkort laten ze daarom hun aanvraag voor arbeidstijdverkorting staan, want ze verwachten dat het ergste nog moet komen.

Reageer op dit artikel