nieuws

Solarlux maakt serresysteem af

bouwbreed

Solarlux brengt SL-Avantgarde, het hout/aluminium vouw-schuifsysteem voor serres, op de markt. Dit sluit aan op het serredaksysteem uit dezelfde reeks.

Volgens de fabrikant combineert dit systeem de traditionele eigenschappen van hout met de constructieve eigenschappen van aluminium. Daarmee is nagenoeg elk model samen te stellen. Een volledig uitwendige aluminiumbekleding voorkomt verwering van het hout.

De constructie vergt geen glas met overlap. Het serredak kent een gootaansluiting met een volledige bekleding uit aluminium. Het systeem laat dakhellingen van 5 tot 45 graden toe. Condenswater wordt gecontroleerd afgevoerd.

De fabrikant levert een speciaal profiel voor kozijnaansluiting. De dakliggers bestaan uit een aluminium basisprofiel met isolator, een klemprofiel en een dekschaal. De houten zijliggers hebben een ventilerende aluminium bekleding. Onder de noemer SL-Vision levert Solarlux een glasaanbouw met smalle aluminium profielen. Gespannen staalkabels leveren de sterkte.

Solarlux, Hellendoorn, telefoon (0548) 656288.

Reageer op dit artikel