nieuws

Management en participant kopen Janssen de Jong

bouwbreed

Bouwbedrijf Janssen de Jong Groep wordt overgenomen door het huidige management en participatiemaatschappij Gilde Investment Management uit Utrecht. Met een meerderheid van de bestaande aandeelhouders is inmiddels overeenstemming bereikt.

Bestuursvoorzitter E. Krul verwacht dat nog in de eerste helft van dit jaar de definitieve overeenkomst wordt getekend. Momenteel worden de resultaten van een boekenonderzoek afgewacht.

De management buy-out betekent volgens Krul dat er verder geïnvesteerd gaat worden in Janssen de Jong Groep.

“Gilde is voor ons de ideale partner om onze onderneming verder uit te bouwen en onze positie in de top tien van Nederlandse bouwconcerns te versterken”, aldus de bestuursvoorzitter.

Bij het bouwbedrijf werken bijna 1400 personen. Hiervan zijn er ongeveer 350 werkzaam in het buitenland. De omzet van Janssen de Jong Groep bedraag circa 318 miljoen euro (700 miljoen gulden). Onlangs kocht de aannemer nog systeembouwer Hercuton en de Twentse Weg- en Waterbouw BV (TWW).

Gilde Investment Management investeert momenteel in meer dan 150 ondernemingen. Met 1,7 miljard euro (3,7 miljard gulden) is Gilde een van de grotere venture-capitalists. De investering in Janssen de Jong Groep wordt ondergebracht in het buy-out fund II. Dit fonds, met een portefeuille van 500 miljoen euro (1,1 miljard gulden) richt zich op buy-out en buy-in mogelijkheden in Europa.

Reageer op dit artikel